Till innehåll på sidan
Innovativa åtgärder Andra ansökningsomgången.Illustration av människor, byggnader och stadsgrönska. Foto: EUI.

Innovativa åtgärder Andra ansökningsomgången

European Urban Initiatives (EUI) har officiellt inlett sin andra ansökningsomgång för innovativa åtgärder med en budget på 120 miljoner euro från Eruf. Utlysningen är öppen till och med den 5 oktober 2023 @14h00 CEST. Städer, det här är din chans att vara djärv, ta risker och göra dig redo att dela nya innovativa lösningar!

Detta Andra samtalet är öppet för alla städer i EU. Projekten måste fokusera på något av följande: Tre ämnen:

  • Grönare städer, att experimentera och leverera konkreta innovativa lösningar för grön infrastruktur för att bättre ta itu med utmaningarna i fråga om biologisk mångfald, föroreningar, resurser och klimat. Och i hög grad bidra till den gröna och rättvisa omställningen inom ramen för sammanhållningspolitikens investeringar.
  • Hållbar turism, för att stödja den långsiktiga gröna och digitala omvandlingen och resiliensen i turismens ekosystem. För detta ämne strävar vi främst efter att förbättra villkoren för både invånare och besökare i staden.
  • Utnyttja talanger i krympande städer, särskilt i regioner som blivit identifierade av Europeiska kommissionen i Meddelandet ”Tillvarata begåvningar i EU:s regioner”. Det är viktigt att behålla och locka till sig talanger.

Städer som är intresserade av att ansöka om utlysningen är alla inbjudna att delta i våra ansökningsseminarier:

  • Bryssel 15 juni
  • Warszawa 28 juni
  • Ljubljana 6 juli

Anmälan är öppen!

 

Läs mer om utlysningen

Den Andra samtalssidan för all information om ansökningsomgången, ämnen, resurser, tidsplan och tidsfrister.

Vi har också ett brett utbud av Stöd och vägledning för att hjälpa dig att förbereda och skicka in ditt förslag till den andra utlysningen.