Till innehåll på sidan
Regn faller tugnt över en stad

Foto: Pixabay

EU om klimatneutrala och smarta städer

Den 26 november bjuder Energimyndigheten, Vinnova och Viable Cities in till ett informationsmöte för de städer/kommuner som är intresserade av att vara del av EU:s satsning.

EU-kommissionen har nu öppnat förregistrering av intresseanmälan för städer som vill bli en av Europas 100 klimatneutrala städer och därmed medverka i uppdraget (mission) klimatneutrala och smarta städer.

Den 26 november arrangerar Energimyndigheten, Vinnova och Viable Cities ett informationsmöte för att informera om bakgrund, kriterier och processen. Vi vänder oss till de städer/kommuner som siktar mot klimatneutralitet 2030 och är intresserade av att vara del av EU:s satsning. Vi kommer även att beröra de andra möjligheter som följer med den här satsningen. En stor del av mötestiden kommer att vikas åt era frågor.

Agenda 26 november 10.30 – 12.00

  • EU:s uppdrag (mission) Klimatneutrala och smarta städer.
  • Kriterier för att bli en av de 100 klimatneutrala städerna.
  • Processen steg för steg.
  • Andra möjligheter.
  • Frågestund.

Anmäl dig till detta digitala informationsmöte

Ta del av information innan mötet

Nedan länkar beskriver hur EU:s uppdrag kommer att fungera och hur just din stad/kommun kan bli en del av uppdraget 100 klimatneutrala och smarta städer till 2030.

25 November 9.30 – 12.15 hybrid format “Conference on European Missions” – ​​​​Launching the implementation of EU Missions and presentation of the European Commission’s call for interest for the 100 Climate Neutral and Smart Cities Mission

EU-kommissionens inspelade webbinarie

Infopaket inklusive FAQ

Föranmälan för städer

Information från Viable Cities