Till innehåll på sidan
Programmet för New European Bauhaus. Logga i samband med New european Bauhaus-festival.

Programmet för New European Bauhaus

Delta i Bauhausfestivalen den 9–13 april. Delta i Forum, Fair and Fest i Bryssel, titta på festivalen online eller delta i satellitevenemang i och utanför Europa! Här är programmet!

Välkommen till New European Bauhaus Festival, där fantasi möter hållbarhet och inkludering för en vacker framtid! Följ med oss till Bryssel den 9-13 april i Parc du Cinquantenaire och Arts & History Museum, online, eller delta i ett satellitevenemang från Europa och andra länder.

Under interaktiva sessioner, workshops, demonstrationer och konstnärliga föreställningar kommer du att upptäcka och uppleva Europas innovativa kraft när det gäller att bygga en gemensam framtid som inte bara är visuellt fantastisk utan också tar hänsyn till vårt kollektiva välbefinnande.

Festivalen kommer också att innehålla ceremonin för Bauhauspriserna 2024. Den belönar 20 projekt, designer och idéer som anpassar och exemplifierar rörelsens engagemang och förkroppsligar NEB:s värderingar. 2024 års upplaga kommer att innehålla ett särskilt erkännande av Ukrainas återuppbyggnads- och återhämtningsinsatser. Den kommer att sätta fokus på regioner i hela EU som står inför mer intensiva socioekonomiska begränsningar. Det blir också på platser som mest blir utmanade av behovet av att bli utvecklade till en koldioxidneutral ekonomi.

Rådet för hållbara städer är sedan 2022 officiell NEB Partner.

Öppen och gratis för alla

Festivalen, som arrangeras av EU-kommissionen i samarbete med det belgiska ordförandeskapet för Europeiska unionens råd, bjuder in alla att ge sig ut på en 5-dagars resa av kreativitet och samarbete, utbyte av dina visioner med människor från Bryssel och hela världen.

Växla enkelt mellan FORUM, med keynotes och paneldiskussioner, FAIR med workshops, labb och utställningar, och FEST-delen, som visar upp konstnärliga föreställningar. Under tiden kommer satellitevenemang att äga rum över hela Europa och utanför, vilket säkerställer att andan i den nya europeiska Bauhausfestivalen når långt och brett.

Länkar till New European Bauhaus

Anmälan till invigningen

Anmälan till prisutdelningen

Programmet för festivalen 2024 Forum (på europa.eu)