Till innehåll på sidan
Gröna löv måt blå himmel

Grönt ljus 2030 – resultatkonferens för klimatmålen

För tredje året bjuder Trafikverket in till transportsektorns resultatkonferens för klimatmålen 2030 och 2045.

Transportsektorn står för en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser och i år är temat elektrifiering av resor och transporter.

Bland dagens talare finns Johanna Barr Power Circle, infrastrukturminister Tomas Eneroth, Lena Erixon Trafikverket och Ola Hansén Världsnaturfonden WWF.

I år erbjuder vi sju parallella webbinarier om elektrifiering av; godstransporter på väg, resor och transporter i stadsmiljö och inom flyg och sjöfart samt sessioner om laddbara bilar/laddinfrastruktur på landsbygd och vätgasens möjligheter i transportsektorn. Sist men inte minst handlar det om elektrifiering och hållbarhet. Värdar för webbinarierna är olika myndigheter, akademi och näringsliv. Anmälan är öppen till den 15 september.

Grönt ljus 2030 hålls onsdagen den 22 september. Klockan 09.00–12.00.

Digital konferens med möjlighet att interagera med de andra deltagarna och talarna.

Programledare: Sven Hunhammar, miljödirektör Trafikverket och Sofia Lindahl kommunikationschef Trafikverket Förarprov.

Bidra med goda exempel i resultatrapport

Trafikverket söker också genomförda åtgärder som ger stor klimatnytta inom; transporteffektivt samhälle, energieffektiva fordon och farkoster inklusive elektrifiering, samt förnybara och hållbara drivmedel. Bidra med de bästa lösningarna senast 20 augusti. Läs mer på Trafikverkets webbplats Vi söker era bästa lösningar inom fossilfria transporter – Trafikverket