Till innehåll på sidan
Building Urban Capacity. Loggabild med texten Building Urban Capacity for Just Climate Transitions på en brun platta.

Building Urban Capacity for Just Climate Transitions

Städer har stor betydelse för att nå klimatmålen. Här måste man vidta åtgärder för att minska och anpassa sig till klimatförändringarna. Detta samtidigt som man tar hänsyn till inkludering och social rättvisa. Innovativa partnerskap mellan forskning och praktik kan hjälpa till att vägleda och förverkliga en rättvis klimatomställning i praktiken.

Den 20–21 mars är det dags för Sweden Innovation Days. Det är en kostnadsfri digital konferens som visar upp Sverige som innovationsland. Fokus är hur vi kan möjliggöra innovation som har en betydande inverkan på samhälle, miljö och ekonomi. I samband med konferensen sker ett antal sidosessioner.

Lyssna in på sessionen Building urban capacity for just climate transitions om hur kapacitet för en rättvis klimatomställning måste bygga på lokal och urban nivå. Sessionen fokuserar på offentliga organisationers förmåga att underlätta sådan förändring. Partners från en innovativ Forskarskola, Just Transitions, kommer att ge röst åt hur en rättvis klimatomställning kan bli påskyndad genom nära samarbete mellan forskning och praktik. Forskarskolan Just Transitions har fått finansiering från Formas.

Mer information om sessionen finns här och anmäl dig till konferensen här.

När? 21 mars kl. 10.00-10.45

Var? Digitalt via https://swedeninnovationdays.se/