Till innehåll på sidan

Water4All JTC 2022: Vattenresurshantering

Syftet med utlysningen är att bidra till kunskapsutveckling och utveckling av nya modeller, tillvägagångsätt, verktyg och metoder för att bättre förstå hydrologiska processer (lokalt, regionalt, globalt) med avseende på vattnets flöden och kretslopp i samband med extrema klimathändelser.

Formas utlyser 20 miljoner kronor till forskare tillhörande svenska universitet, högskolor och institut för medverkan och/eller koordinering av en ansökan till det europeiska partnerskapet Water4AllsLänk till annan webbplats. första transnationella utlysning: Water4All JTC 2022: Vattenresurshantering motståndskraft, anpassning och begränsning av hydroklimatiska extrema händelser samt metoder.

Här hittar ni den fullständiga utlysningstextenLänk till annan webbplats..

Se även information på utlysningens internationella webbsidaLänk till annan webbplats..

Totalt ingår 34 internationella forskningsfinansiärer i utlysningen som tillsammans bidrar med över 300 miljoner svenska kronor (30 miljoner euro) till forsknings- och innovationsprojekt som förväntas bidra till att lösa utmaningarna med en effektiv vattenresurshantering avseende kunskapsutveckling och utveckling av metoder för att bygga motståndskraft och anpassa och begränsa hydroklimatiska extrema händelser.

 

Webbinarium om utlysningen

Fredag 23 september kl. 14.00–15.30

Webbinariet är på engelska och anordnas av Water4All JTC 2022 utlysningssekretariat.

Anslut ovan eller ange Meeting ID: 879 1179 0563

Webbinariet anordnas via Zoom. För bäst upplevelse, förbered dig genom att ladda ner ZoomLänk till annan webbplats. till din dator eller enhet.

 

Innan du ansöker

Se nedan för en sammanfattning av vad ansökan ska innehålla när du söker medel från Formas för ditt deltagande i ett konsortium. Du bör utgå från den transnationella utlysningstexten som publiceras på utlysningens webb när utlysningen öppnar för fullständig information gällande krav på konsortium, de tematiska beskrivningarna samt övriga krav som gäller för alla sökande i utlysningen.

Du ansöker i den transnationella utlysningens plattform och i Prisma

Om du är koordinator för den transnationella utlysningen så skickar du in ansökan i utlysningens ansökningssystem, läs mer om hur du gör i utlysningstexten.

Water4All 2022 Joint Transnational CallLänk till annan webbplats.

När du som koordinator eller som medsökande i den transnationella utlysningen blir uppmanad att skicka in din ansökan till Formas, gör du det i vårt ansökningssystem Prisma. Där lägger du in den information som behövs för din ansökan. För det behöver du ett personligt konto.

Ansök om personkonto i Prisma.Länk till annan webbplats.

Det här ska din ansökan innehålla

Information om vad din ansökan till Formas ska innehålla skickas ut med mail till inbjudna sökande efter det att ansökan har skickats in till den transnationella utlysningens ansökningssystem.

Stöd och genvägar

Kontaktinformation

För frågor om utlysningens innehåll

Kristina Laurell

Forskningssekreterare

kristina.laurell@formas.se

Osman Tikansak

EU-projektledare

osman.tikansak@formas.se

För administrativa frågor och frågor om Prisma

Kerstin Röver

Forskningshandläggare

kerstin.rover@formas.se