Till innehåll på sidan
Urban Doers-stipendiet. Människor på torgplats

Urban Doers-stipendiet

Är du en social innovatör, aktivistgrupp eller grannskapsinitiativ med ett innovativt projekt som kan förbättra stadsområden? Vill du forma ditt projekt, bygga partnerskap och nätverk och öka din påverkan? Dra då nytta av Urban Doers Grant!

Med tillgång till utbildning, coachning, webbseminarier och nätverksevenemang och ytterligare ekonomiskt stöd kan bidraget hjälpa dig att ta nästa steg framåt och utforska hur du kan samarbeta med forskning och innovation för att förverkliga innovativa idéer. Dessutom ger bidraget dig en chans att dela dina kunskaper och erfarenheter med likasinnade människor i hela Europa och potentiellt inspirera till förändring på europeisk nivå. Missa inte denna möjlighet att göra skillnad i ditt samhälle och utanför.

Ansök nu!

Vad är Urban Doers-bidraget?

Urban Doers Grant är ett initiativ från DUT Partnership som syftar till att stödja stadsinitiativ för att ansluta till forskning och innovation och hjälpa dem att dela sina kunskaper och erfarenheter över hela Europa för att få sina innovativa idéer att fungera i stadsområden.

Bidraget inkluderar monetärt stöd samt tillgång till utbildningar, coachning, nätverksevenemang, webbseminarier och andra stödaktiviteter för att hjälpa initiativen att utveckla sina idéer och bygga upp kunskap om hur man kan engagera sig starkare i relaterad forsknings- och innovationsverksamhet. Målet är att hjälpa stadsaktörer att förbereda nästa steg mot bredare räckvidd och att uppmuntra dem att delta i framtida gemensamma forsknings- och innovationsutlysningar från DUT-partnerskapet. Bidraget löper i 12 månader och är utformat för att hjälpa initiativ att forma sina idéer, bygga partnerskap och nätverk och öka deras kunskap och påverkan.

Vem anses vara en Urban Doer?

 • Sociala innovatörer
 • Urbana samhällsföreningar
 • Icke-statliga organisationer
 • Mikroföretag (<10 anställda)
 • Initiativ för grannskapspolitiken
 • Sociala entreprenörer
 • Aktivistgrupper
 • Det civila samhällets organisationer
 • Formgivare och andra aktörer från de kulturella och kreativa sektorerna

Vad vi erbjuder dig:

Som Urban Doer erbjuder Urban Doers Grant dig en unik möjlighet att forma framtiden för våra stadsmiljöer. Här är några av de sätt vi kan hjälpa dig på:

 • Kapacitetsuppbyggnad: Få tillgång till utbildningar, coachning och webbseminarier som är särskilt utformade för att hjälpa stadsutövare och aktörer att engagera sig i forskning och innovation. Dessa resurser hjälper dig att utveckla de färdigheter och kunskaper du behöver för att delta i forsknings- och innovationsprojekt och hjälpa dig att förverkliga dina innovativa idéer.
 • Nätverkande: Delta i en mängd olika nätverksevenemang, inklusive workshops, möten, konferenser och AGORA-aktiviteter. Dessa evenemang kommer att ansluta dig till likasinnade individer och organisationer som delar din passion för att skapa mer beboeliga, hållbara städer och samhällen.
 • Spridning: Dela dina kunskaper och erfarenheter med en bredare publik genom webbseminarier och andra spridningsaktiviteter. Detta är en möjlighet att visa upp ditt projekt och inspirera andra att vidta åtgärder i sina egna stadsmiljöer.
 • Ekonomiskt stöd: Urban Doers-bidraget ger ekonomiskt stöd på upp till 12 000 euro fördelat på två kategorier: upp till 9 000 euro exkl. moms för utveckling av ett konceptdokument och upp till 3 000 euro för att täcka resekostnader i samband med deltagande på plats.

Genom att ansöka om Urban Doers Grant får du inte bara chansen att få stöd för att växa ditt initiativ och bygga partnerskap och nätverk, utan också för att öka synligheten för hur du gör skillnad i livet för stadsbor över hela Europa. Se till att läsa UDG-riktlinjerna för all viktig information till bidraget!

Vad förväntar vi oss av dig:

Som Urban Doer förväntar vi oss att du:

 • Delta i ett obligatoriskt kick-off-möte på plats och avslutningsmöte med alla andra Urban Doers.
 • Utveckla ett konceptdokument (5-10 sidor) med fokus på strategisk utveckling, uppskalningsalternativ för ditt projekt / initiativ, spridning av god praxis och lärdomar samt möjligheter till potentiellt samarbete med andra institutioner inom ramen för DUT-transnationella forsknings- och innovationsutlysningar.
 • Delta i minst tre evenemang på plats (inklusive kick-off och stängning) och några ytterligare online-evenemang under bidragsperioden.

Så här ansöker du om Urban Doers Grant:

Ta först en titt på UDG-riktlinjerna som ger dig en översikt över formaliteterna, vad din ansökan ska innehålla, behörighetskriterier och alla andra detaljer du behöver.
Skicka sedan in en ansökan (klicka på länken nedan)!

Men frukta inte! Att skicka in en ansökan tar inte mer än 30 minuter.

När är sista inlämningsdag?

Sista ansökningsdag är den 14 juni 2023 kl. 23:59 CET.

Vilka är kriterierna för att välja ut ansökningarna?

Efter att ha kontrollerat kriterierna för stödberättigande (se riktlinjerna för UDD) kommer dessa kriterier att utvärderas:

 • Bidrag till stadsomvandlingar. relevans och koppling till DUT och DUT:s Transition Pathways
 • Potential att inspirera / översätta de sökandes förslag till andra urbana sammanhang: Potential att syntetisera initiativens kunskap / erfarenhet och främja den på europeisk nivå
 • Ambitionen med inlämningen att bygga upp kapacitet och nätverk för att ansluta till stadsforskning och innovation och europeisk politik

Hur länge kommer ditt initiativ att stödjas av DUT Partnership?

Urban Doers kommer att få dedikerat stöd av DUT-partnerna i 12 månader.

Kontaktpunkt:

Om du har frågor om inlämningen, vänligen kontakta Urban Doers Grant Contact Point:

Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro
Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

Frågor och svar-möten

Om du har några frågor, gå med oss på ett av våra informella Urban Doers Grant Q & A-möten!

Datum: 10 maj, 24 maj, 7 juni (2023)

Tid: 14:00 – 14:30 (2:2–30:<>) CET

Här: Zoom-länk (https://ffg.zoom.us/j/87065559563?pwd=dUloblAwU2VEVW1Fb1JDYVBZTEdlZz09, Mötes-ID: 870 6555 9563, Lösenord: 675327)