Till innehåll på sidan
Stiliserad hand på en bild

Ta fram energismarta lösningar

Har du idéer på energismarta lösningar som kan minska eller effektivisera vår energianvändning? Utlysning 7 i Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag är nu öppen för ansökningar. Du kan söka finansiering till projekt som kombinerar energi, design och beteende och tar fram kunskap, produkter, affärsmodeller eller tjänster som effektiviserar eller minskar vår energianvändning.

Utlysningen omfattar cirka 15 miljoner kronor och är öppen för ansökningar fram till och med den 1 februari 2023.

Läs mer om utlysning 7 och hur du ansöker: https://designforenergi.se/utlysning-7-oppen-sok-finansiering-for-att-ta-fram-energismarta-losningar/

Vill du veta mer? Delta på webbinarium den 7/12

Onsdagen den 7 december kl. 13-14 kan du delta på ett webbinarium där du får reda på mer om utlysningen, får tips på saker att tänka på när man ansöker och har möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig till webbinariet här: https://invajo.com/l/8vOgrXD8SP

Fakta om programmet

Design för energieffektiv vardag är ett forsknings- och utvecklingsprogram som ska bidra till energisystemets omställning. Programmet drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Design för energieffektiv vardag utgår från individers och gruppers roll i energisystemet och kombinerar energiforskning och utveckling med design och beteendevetenskap för att ta fram nya affärsmodeller, kunskap, teknik, produkter och tjänster. Programmet pågår 2018 till och med 2024.