Till innehåll på sidan

Webbinarieserie om digitalt kulturarv

Under våren 2024 inleder Riksantikvarieämbetet serien Digitala samtal. Samtalen sänds digitalt och handlar om digitalisering i olika former. Vi riktar oss till dig som jobbar med frågor som är kopplade till digitalisering inom museiområdet eller som har ett intresse av dessa frågor.
Välkommen till ett digitalt samtal där teknik möter människor och idéer frodas i den elektroniska atmosfären! Samtalen är tänkta att vara på en lättsam nivå med information och erfarenheter från intern och extern expertis och varar i 45 minuter med inbjudna gäster och avslutas med en öppen frågestund.
Samtalen sker på Microsoft Teams  via en öppen länk, ingen föranmälan krävs – det är bara att hoppa in!
22 mars 15.00–15.45
Länkade öppna data | Troligen har du hört talas om länkade öppna data och att det är något eftersträvansvärt. Kanske har du också tänkt, vad betyder det egentligen? Vad innebär det i mitt arbete och vad är vinsten av att länka ihop data? I ett samtal med Maria Carlsson, Riksantikvarieämbetet, Magnus Johansson, Världskulturmuseerna och Pernilla Karlsson från Göteborgs stadsmuseum, försöker vi att reda ut begreppen.
Inläsningsmaterial inför Länkade öppna data: