Till innehåll på sidan

Nordic co-design event of the New European Bauhaus: Sustainable aesthetics in the built environment

Rådet för hållbara städer bjuder tillsammans med Nordiska minsterrådet och en rad andra aktörer in till workshop om hållbarhet och estetik.

Det andra nordiska samdesignevenemanget kommer att hållas under temat hållbar estetik i den byggda miljön. Ta med dina idéer, åsikter och exempel på vackra nordiska miljöer och delta i inspirerande samarbete. Resultatet av arbetsplattorna kommer att meddelas Europeiska kommissionen för att utveckla det nya europeiska Bauhaus.

Klicka här för att anmäla dig Nordic co-design: New European Bauhaus. Sustainable aesthetics in the built environment (lyyti.fi)

Nordiska arkitekter, konstnärer, designers, ingenjörer, forskare, entreprenörer, studenter och alla intresserade inbjuds att delta i att skapa ett nordiskt perspektiv för det nya europeiska Bauhaus. Det första co-designevenemanget den 24 mars samlades hundratals yrkesverksamma och intresserade från alla de nordiska länderna. Deltagarna röstade för temat för nästa evenemang.

Co-designverkstäderna kommer att inledas av två intressanta talare.
Doktorand Sanna Lehtinen är stipendiat vid Aalto University. Hennes arbete utgår från stads-, miljö- och vardagsestetik, teknikfilosofi och samtida former av miljö- och urban konst.
Peter Hagdahl är kurator på Statens Konstråd. Sedan början av 1990-talet har han varit en av Sveriges mest hyllade curators som arbetar med nya medier.

Efter workshops fortsätter diskussionen med en panel av experter och yrkesverksamma från alla de nordiska länderna.

Läs mer här – Nordic Bauhaus webbplats

Tid: 28 april kl 12.00–16.00
Språk: Engelska

The New European Bauhaus är ett kreativt initiativ som syftar till att kombinera hållbarhet, inkludering och estetik. Det är ett miljö-, ekonomiskt och kulturellt projekt som initierats av Europeiska kommissionen.

Evenemanget anordnas av Finlands miljöministerium, Finlands utbildnings- och kulturministerium, Sveriges bostads-, byggnads- och planeringsverk Boverket, Rådet för hållbara städer, Vinnova och Archinfo Finland i samarbete med Nordiska ministerrådet, Design och arkitektur Norge, Danish Design Center och Island Design and Architecture.