Till innehåll på sidan

Kunskapslunch: Balanserad managementfilosofi för hållbara fastigheter

Peter Ekman, professor i företagsekonomi vid Mälardalens universitet kommer presentera hur en managementmodell för hållbara fastigheter kan hjälpa fastighetsföretag som vill driva hållbarhetsutvecklingen och balansera investeringar i både befintliga hållbarhetslösningar och nya innovationer.

Smarta lösningar för att öka hållbarheten

Modellen har utvecklats tillsammans med ledande fastighetsföretag och branschorganisationen Fastighetsägarna som också deltar på kunskapslunchen och berättar om hur de jobbar med investeringar och verktyg för ökad hållbarhet.

Vi får även lyssna på Michael Eskils, hållbarhetschef, AMF Fastigheter berättar hur de arbetar med hållbarhet och att balansera investeringar samt hans tankar om managementmodellen. Johan Wejdmark, Fastighetsägarna Stockholm berättar om resurseffektivisering och vikten av att säkerställa resultat.

Peter Ekman har tillsammans med fyra forskare och två doktorander drivit E2B2-projektet ”Balanserad styrning av smarta fastigheter” mellan 2018–2022. På E2B2s kunskapslunch visar vi hur forskningsresultaten kan komma till nytta.