Till innehåll på sidan
Ekoplankompassen

Ekoplankompassen – kommunernas assistent för ekologisk kompensation inom fysisk planering

Varmt välkommen till lanseringen av vårt nya webbstöd!

Ekoplankompassen kommunernas assistent för ekologisk kompensation inom fysisk planering. Vi på Hållbar Utveckling Skåne har tillsammans med Högskolan Kristianstad skapat en webbplats som ger dig introduktion, inspiration och motivation till hur du och dina kollegor kan jobba med ekologisk kompensation i fysisk planering. På Ekoplankompassen hittar du forskarnas och kommunernas kunskap, erfarenheter, styrdokument, checklistor, beräkningsmodeller och mycket mer som du kan använda dig av för att jobba mer aktivt med verktyget.

Vi riktar oss till dig som jobbar med fysisk planering, exploatering eller på annat sätt är involverad i planprocessen i eller med kommuner. Till exempel kan du vara planarkitekt, mark- och exploateringsingenjör, kommunekolog, miljöstrateg, byggherre, arkitekt, landskapsarkitekt, beslutsfattare, samhällsplanerare eller den som sköter park och natur.

Välkommen att höra mer på vår lansering!

Program

  • 9:00 Kort introduktion till sidan
  • 9:15 Planarkitekter, mark- och exploateringsingenjörer och kommunekologer berättar om vilken nytta just de har av Ekoplankompassen i sin roll i planprocessen.

När: 28 oktober mellan 9.00 – 9.45

Var: Digitalt på Teams Anmäl dig här om du vill vara med på lanseringen. Kan du inte medverka på lanseringen men ändå vill få länken till Ekoplankompassen när den är lanserad, tryck då här.

Ekoplankompassens har finansierats av Region Skånes miljöfond.