Till innehåll på sidan

Digital kickoff för EU:s regionalfond 2021–2027 – Norra Mellansverige

Inom kort lanseras den nya programperioden för Europeiska regionala utvecklingsfonden (Regionalfonden), men vad innebär det? Vad är nytt och vilka möjligheter finns? Inom vilka områden kommer ni att kunna söka finansiering? Anmäl dig till vår digitala kickoff för att få veta mer.

Programperioden 2021–2027 har som tidigare en tydlig inriktning på innovation, forskning, företagande, kompetensutveckling och digitalisering. Den här perioden ökar fokus på hållbarhet och målen i Agenda 2030. Det innebär bland annat att projekten ska bidra till bättre miljö, jämställdhet och mångfald. Dessutom innefattar perioden nya specifika mål. Till exempel ska fondens pengar gå till att öka företagens konkurrenskraft, smarta energinät, projekt som främjar en cirkulär ekonomi, och till att utveckla smart specialisering.

Från Tillväxtverket medverkar Patrik Sällström, chef för Europeiska regionalfonden, och Lena Johansson-Skeri, programansvarig för Europeiska regionalfonden i Norra Mellansverige, för att samtala om förutsättningarna, möjligheterna, nyheterna och målen i Regionalfonden under den här perioden. Även Nationella regionalfondsprogrammet och Svenska ESF-rådet medverkar för att berätta om sina program och fonder och vilka möjligheter de ger i Norra Mellansverige.

Från Region Dalarna, Region Gävleborg och Region Värmland medverkar representanter för att berätta om utmaningar och möjligheter i Norra Mellansveriges Regionalfondsprogram.

Vi kommer också att förklara hur utlysningar, ansökningar och bedömningar går till, och presentera förbättringar som gör det lättare att planera projekt och genomföra sin ansökan.

Boka in dig via formuläret längst ner, under länkarna. Eller via Boka/OSA-knappen längst upp till höger.

Varmt välkommen!

Den här kickoffen är en del av Regionalfondens turné över hela Sverige. Du är även välkommen att delta i de digitala kickofferna för de andra programmen. Klicka på länkarna nedan för mer information och för att anmäla dig till respektive event