Till innehåll på sidan
Forum för klimat och kulturarv 2024. Äldre hus som speglar sig i en sjö eller vattendrag

Foto: Tomas Brandt/Bohusläns museum.

Forum för klimat och kulturarv 2024

Forum för klimat och kulturarv går av stapeln i Gävle den 28–29 februari 2024. Ta del av erfarenheter från arbetet med klimatanpassning och kulturarv. Bli inspirerad av praktiska exempel och den senaste forskningen och nätverka med kollegor. Anmälan är öppen nu!

 

Forum för klimat och kulturarv är en mötesplats för dig som är yrkesverksam inom kulturmiljö, klimatanpassning, samhällsplanering, fysisk planering och beredskapssamordning. Under två dagar får du möjlighet att ta del av aktuell forskning, pågående projekt, inspireras i arbetet med klimatanpassning och kulturarv och nätverka med andra aktörer.

Årets tema ”Förvaltning av kulturmiljöer i ett förändrat klimat”

Tema för årets forum är ”Förvaltningen av kulturmiljöer i ett förändrat klimat” och bygger på Riksantikvarieämbetets rapport med samma namn. I programmet varvas erfarenheter och lärdomar från olika klimatrelaterade händelser och fallstudier från rapporten, med panelsamtal och gemensamma gruppdiskussioner.

Anmäl dig nu och delta på plats eller digitalt

Konferensen hålls på Clarion Hotel Winn, Citykonferens i Gävle den 28–29 februari 2024. Du kan välja att delta fysiskt på plats i Gävle eller digitalt.

 

Sista anmälningsdag för deltagande på plats är måndagen den 12 februari. För digitalt deltagande kan du anmäla dig ända fram till att konferensen startar.

 

Läs mer om konferensen, om programmet och anmäl dig här: https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/vara-andra-seminarier-och-konferenser/forum-for-klimat-och-kulturarv/kommande_forum/

Om Forum för klimat och kulturarv

Forum för klimat och kulturarv arrangeras 2024 av Riksantikvarieämbetet i samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg, Länsmuseet Gävleborg och Hälsinglands museum.

 

Forumet har anordnats av Riksantikvarieämbetet tre gånger tidigare: 2015 i Uppsala, 2017 i Göteborg och 2021 digitalt från Frösön, Jämtland.

Genomförandet av Forum för klimat och kulturarv ingår som en aktivitet i Riksantikvarieämbetets handlingsplan för kulturarv i ett förändrat klimat.

 

Mer om Forum för klimat och kulturarv på Riksantikvarieämbetets webbplats:

https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/vara-andra-seminarier-och-konferenser/forum-for-klimat-och-kulturarv/

 

Kontaktperson:

Therese Sonehag, Kulturmiljöavdelningen, Riksantikvarieämbetet, 08-5191 84 14, therese.sonehag@raa.se