Till innehåll på sidan
Formas kunskapskvart: Översvämningsrisker och extremväder i Sverige

Formas kunskapskvart: Översvämningsrisker och extremväder i Sverige

Formas kunskapskvart är ett kort webbinarium på femton minuter om ett specifikt ämne där en inbjuden gäst delar med sig av intressant kunskap och aktuella resultat från ett forskningsprojekt. Den 17 oktober handlar Formas kunskapskvart om extrema väderhändelser och risken för översvämning i Sverige.

Sommaren 2023 förde med sig en rad av extremväder – från värmeböljor i södra Europa till kraftig nederbörd i Sverige. På grund av klimatförändringar blir vissa typer av naturhändelser, som torka och värmeböljor, både vanligare och mer extrema. Vattnets flöde över jordens landområden är en del av klimatet och förändras därför när klimatet förändras. Vi blir drabbade av skyfall och smältande snö i större utsträckning. Hur påverkar klimatförändringarna översvämningsrisken i Sverige och hur kan vi göra bättre bedömningar i framtiden?

Ta del av Formas kunskapskvart den 17 oktober kl. 8.30 där Yeshewatesfa Hundecha, forskare på avdelningen för hydrologiska studier på SMHI, presenterar resultat från forskningsprojektet Drastic.

Tider 17 oktober:

  • 08.30-08.45 Kunskapspresentation och forskningsresultat
  • 08.45-09.00 Öppen frågestund med forskaren

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Det enda du behöver göra är att gå in på länken nedan den datum kl.8.30.

Länken går till ett webbinar i Zoom som startar strax innan kunskapskvarten börjar. Du behöver fylla i din mejladress för att komma in i webbinariet men vi sparar inte den eller några andra personuppgifter.