• Miljonprogramområdets nya nav

  I september 2009 beviljades Telge Hovsjö 32 miljoner kronor i bidrag från EUs regionalfond. Pengarna skulle användas för att delfinansiera en satsning på arbete, kultur, utbildning och nyföretagande i den gamla Hovsjöskolan. I somras var ombyggnaden av skolan klar. Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Hovsjö Hub som är namnet på satsningen.
 • När sponsring inte bara är sport

  Traditionellt handlar sponsring om att företag stöttar idrottsföreningar, ofta elitklubbar, med pengar i utbyte mot exponering av företagets logotyp. Telge i Södertälje jobbar lite annorlunda. Där är exponering av loggan sällan intressant medan engagemanget är avgörande. De klubbar och föreningar Telge väljer att sponsra måste nämligen vara engagerade i att öka möjligheten till meningsfulla fritidsaktiviteter…
 • Utbildning som ger både lägenheter och framtidstro

  När renoveringsbehovet av lägenheter i Södertäljes miljonprogramsområde Hovsjö växte föddes idén om Hovsjöbyggarna, en byggutbildning för arbetslösa i området. Under utbildningen får deltagarna under handledning renovera lägenheter. Just nu bygger några av de Hovsjöbor som tidigare var arbetslösa om förråd till lägenheter.
 • Sommarjobbssatsning skapar stolthet

  2007 genomfördes Hovsjösommar för första gången. Parken i ett av Södertäljes miljonprogramsområden var i dåligt skick och ungdomarna behövde vettigt sysselsättning på sommaren. Två utmaningar som fick sin lösning i Hovsjösommar. Snart är det dags för den sjunde sommaren. Och nu är det ungdomarna själva som är arbetsledare och driver satsningen.